Actieve deelname

De Dag van de Literatuur is niet alleen maar kijken en luisteren naar auteurs en artiesten, leerlingen kunnen zelf ook een bijdrage leveren aan het programma. Dit kan door mee te doen aan de talkshows, gesprekken met schrijvers en als verslaggever voor het festivalmagazine.

Talkshows
Twee leerlingen van een school interviewen drie auteurs in de Willem Burger Zaal. Zij treden op als gastheer en/of -vrouw van een heuse talkshow rondom drie bekende schrijvers. Leerlingen bereiden de talkshow op school voor; zij verzinnen vragen, stellen een draaiboek op en worden hierin begeleid door een professionele talkshowhost.

Gesprekken met schrijvers
In kleine groepjes worden op rustige locaties in het gebouw gesprekken gevoerd met schrijvers. Omdat er maximaal vijfentwintig leerlingen deelnemen kan er een echt gesprek ontstaan. Leerlingen bereiden zich goed voor op het gesprek, zodat ze de auteur gerichte vragen kunnen stellen.

Verslaggevers
Enthousiaste leerlingen die van schrijven houden, kunnen hun creativiteit kwijt als verslaggever voor het festivalmagazine. Deze wordt na de Dag van de Literatuur op de website gepubliceerd. Aan de verslaggevers de taak om tijdens het festival auteurs voor een interview te strikken, bezoekers uitspraken te ontlokken en later een verslag te schrijven voor het magazine. Voorafgaand aan de dag krijgen zij een workshop journalistiek.

Workshops
Leerlingen kunnen kennismaken met verschillende kanten van literatuur door een workshop te volgen.

Save the date: volgende editie op 28 maart 2019

Het is nog even wachten, maar we kijken met smart uit naar de volgende Dag van de Literatuur. Op donderdag 28 maart 2019 is de volgende editie!

Lees meer

FlickrFlickr

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom de Dag van de Literatuur? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque tincidunt nibh id tortor tempus eu eleifend est venenatis. Ut euismod cursus libero varius pulvinar. Nam eros quam, auctor ac iaculis sed, volutpat vitae tellus. Nulla in elit quis nisi lacinia dapibus.

Lees Meer