Algemene informatie

Zo'n dertig Nederlandstalige schrijvers, een groot aantal cabaretiers, filmsterren en artiesten. Op donderdag 28 maart 2019 vindt de volgende editie van de Dag van de Literatuur plaats in de Doelen te Rotterdam. Doel van dit grote literaire festival is jongeren enthousiast maken voor het lezen van boeken, door hen in direct contact te brengen met ruim dertig bekende schrijvers en dichters van Nederlandstalige literatuur.

De Dag van de Literatuur is het grootste eendaagse literaire evenement van Nederland en biedt high culture aan in een vorm die aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Tweejaarlijks komen duizenden scholieren uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs naar de Doelen te Rotterdam. Zij komen daar in een feestelijke ambiance in contact met een groot aantal auteurs, die zich presenteren via voorleessessies, interviews en talkshows. Daarnaast vinden er CKV-activiteiten plaats, zoals het vertonen van verfilmde literatuur, kleinkunstoptredens, exposities en toneel. 

De Dag van de Literatuur opereert op het snijvlak van vier activeringspunten: leesbevordering, literaire competentie, educatie en vrije tijd. Het presenteren van literatuur die opgenomen is in het curriculum van het onderwijs in een context die reageert op de culturele belevingswereld van jongeren, blijkt een uiterst vruchtbare festivalformule te zijn. 


Thema’s
Door het programma van de Dag van de Literatuur wordt een aantal thema’s gevlochten. Deze thema’s kunnen behandeld worden door gesprekken en voordrachten in een bepaalde themazaal, of door bepaalde optredens te labelen met een thema. Thema’s die in elk geval aan bod komen zijn Boek & Film en Poëzie & Meer. Binnen het eerste thema worden recente boekverfilmingen besproken met schrijvers, filmmakers, acteurs en scenarioschrijvers. Binnen het tweede thema worden optredens geprogrammeerd die de cross-overs laten zien tussen poëzie en bijvoorbeeld muziek, beeld en dans. Vanzelfsprekend geven we ook aandacht aan het Boekenweekthema. 

Save the date: volgende editie op 28 maart 2019

Het is nog even wachten, maar we kijken met smart uit naar de volgende Dag van de Literatuur. Op donderdag 28 maart 2019 is de volgende editie!

Lees meer

FlickrFlickr

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom de Dag van de Literatuur? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque tincidunt nibh id tortor tempus eu eleifend est venenatis. Ut euismod cursus libero varius pulvinar. Nam eros quam, auctor ac iaculis sed, volutpat vitae tellus. Nulla in elit quis nisi lacinia dapibus.

Lees Meer