Historie

Sinds 1989 komen iedere twee jaar duizenden scholieren uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs naar de Dag van de Literatuur in de Doelen in Rotterdam. De Dag van de Literatuur bewijst dat een educatief verantwoord product met een hoog attractief gehalte de aandacht van jongeren kan trekken én vasthouden.

In een informele setting komen de bezoekers in contact met een groot aantal auteurs, die zich presenteren via voorleessessies, interviews en talkshows. Daarnaast komen ook andere kunstdisciplines aan bod, zoals film, kleinkunst, dans, beeldende kunst en toneel.

Geen andere instelling in Nederland biedt het literatuuronderwijs een festival waar alle topauteurs uit Nederland en Vlaanderen graag komen. Op dit inmiddels befaamde festival hebben onder anderen Hugo Claus, Harry Mulisch, Gerard Reve, Jan Wolkers, Remco Campert, Renate Dorrestein, Adriaan van Dis, Connie Palmen en Joost Zwagerman hun opwachting gemaakt.

Eigenlijk zijn er geen grote schrijvers die níet op de Dag van de Literatuur zijn geweest. Deze line-up van telkens een dertigtal Nederlandstalige schrijvers, een sprankelende randprogrammering en programmering van ‘jong’ talent dat op het punt van doorbreken staat, maakt de Dag van de Literatuur tot een succesvol en beproefd festival.

 

Save the date: volgende editie op 28 maart 2019

Het is nog even wachten, maar we kijken met smart uit naar de volgende Dag van de Literatuur. Op donderdag 28 maart 2019 is de volgende editie!

Lees meer

FlickrFlickr

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom de Dag van de Literatuur? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque tincidunt nibh id tortor tempus eu eleifend est venenatis. Ut euismod cursus libero varius pulvinar. Nam eros quam, auctor ac iaculis sed, volutpat vitae tellus. Nulla in elit quis nisi lacinia dapibus.

Lees Meer