Kort Rotterdams

Vijf Rotterdamse schrijvers hebben in Passionate Bulkboek een nieuwe partner gevonden. De voorgaande jaren gaven zij schrijflessen aan 4-havo/vwo-leerlingen, geïnspireerd door foto's van de stadsexpositie De Kracht van Rotterdam. Het programma wordt bij Passionate Bulkboek voortgezet onder de naam Kort Rotterdams.

Schrijfprogramma Kort Rotterdams
Onder leiding van de Rotterdamse schrijvers Bianca Boer, Said El Haji, Sanneke van Hassel, Daphne Huisden of Raoul de Jong schrijven leerlingen uit 4-havo/vwo van twintig Rotterdamse scholen in het voortgezet onderwijs in twee gastlessen een kort verhaal van maximaal vijfhonderd woorden bij een foto van de stadsexpositie en fotowedstrijd De Kracht van Rotterdam. Tijdens deze lessen stellen de auteurs de kracht van de eigen fantasie en gedachten bij een beeld centraal, maar gaan ook in op zaken als het ontwikkelen van personages en het kiezen van een vertelperspectief. Aan het programma is een wedstrijd verbonden, waarvan deze auteurs de jury vormen. Van de vijf beste verhalen worden affiches gemaakt, die in de school worden tentoongesteld.

 

Save the date: volgende editie op 28 maart 2019

Het is nog even wachten, maar we kijken met smart uit naar de volgende Dag van de Literatuur. Op donderdag 28 maart 2019 is de volgende editie!

Lees meer

FlickrFlickr

WebshopWebshop


Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom het festival? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief! Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque tincidunt nibh id tortor tempus eu eleifend est venenatis. Ut euismod cursus libero varius pulvinar. Nam eros quam, auctor ac iaculis sed, volutpat vitae tellus. Nulla in elit quis nisi lacinia dapibus.

Lees Meer