Historie

Sinds 1989 komen iedere twee jaar zo'n 5.000 leerlingen en docenten uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs naar de Dag van de Literatuur in de Doelen in Rotterdam. In een informele setting komen de bezoekers in contact met een groot aantal auteurs, die zich presenteren via voorleessessies, interviews en talkshows. Daarnaast komen ook andere kunstdisciplines aan bod, zoals film, kleinkunst, dans, beeldende kunst en toneel.


De Dag van de Literatuur is inmiddels een beroemd festival, waarop bekende auteurs als Harry Mulisch, Gerard Reve, Jan Wolkers, Remco Campert, Adriaan van Dis, Marcel Möring en Joost Zwagerman hebben opgetreden. Eigenlijk zijn er geen grote schrijvers die níet op de Dag van de Literatuur zijn geweest. De combinatie van gevestigde Nederlandstalige schrijvers, jong talent en bijvoorbeeld een stripmarkt, een digilounge en een Open Podium, maken de Dag van de Literatuur tot een festival om nooit te vergeten.

Save the date: volgende editie op 28 maart 2019

Het is nog even wachten, maar we kijken met smart uit naar de volgende Dag van de Literatuur. Op donderdag 28 maart 2019 is de volgende editie!

Lees meer

Word FanWord Fan

Volg onsVolg ons

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom de Dag van de Literatuur? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

FlickrFlickr

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer