Reserveer nu uw kaarten

Wees er op tijd bij en laat ons alvast weten met hoeveel leerlingen u (ongeveer) komt. Uw kaarten reserveren we totdat u een definitieve bestelling kunt plaatsen. 

Als u nu reserveert (door een e-mail te sturen naar Floor Prins), kunt u als eerste uw leerlingen en klassen opgeven voor actieve deelname. U kunt vervolgens in september het definitieve aantal leerlingen doorgeven.

Kaarten kopen is uiteraard ook mogelijk. Dit doet u in onze webshop.

Eerste bevestigingen
Onder andere Herman Brusselmans, Ronald Giphart, Ester Naomi Perquin, Arthur Japin, Anna Enquist, Abdelkader Benali, Adriaan van Dis, Kader Abdolah, Joke van Leeuwen, Alex Boogers en Ellen Deckwitz staan op het programma. Zij zullen optreden in talkshows, interviews geven, voordragen en hun werk signeren. Naast heel veel literatuur is er ook komende editie weer aandacht voor andere kunstdisciplines, zoals film, cabaret, muziek en dans.

Aanmelden actieve deelname
De Dag van de Literatuur is niet alleen maar kijken en luisteren naar auteurs en artiesten, leerlingen kunnen zelf ook een bijdrage leveren aan het programma. .

Talkshows
Drie leerlingen van een school interviewen drie auteurs in de Willem Burger Zaal. Zij treden op als gastheer en/of -vrouw van een heuse talkshow rondom drie bekende schrijvers. Leerlingen bereiden de talkshow op school voor; zij verzinnen vragen, stellen een draaiboek op en worden hierin begeleid door een professionele talkshowhost.

Gesprekken met schrijvers
Een complete klas gaat op een rustige locatie in het gebouw in gesprek met een schrijver. Omdat er één klas deelneemt kan er een echt gesprek ontstaan. De leerlingen bereiden zich met de docent goed voor op het gesprek, zodat ze de auteur gerichte vragen kunnen stellen.

Workshops
Leerlingen kunnen door verschillende workshops kennismaken met de verschillende kanten van literatuur. Aanmelden voor de workshops kan vanaf een later moment.

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom de Dag van de Literatuur? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer